recept zuurkoolquiche met gehakt en appel
Dine-Marij

Dine-Marij

Zuurkoolquiche met gehakt & appel

Ingrediënten Zuurkoolquiche met gehakt & appel (4 personen):

  • 6 plakjes glutenvrij bladerdeeg
  • 500gr zuurkool 
  • 500ml appelsap
  • 300gr rundergehakt
  • 1 gesnipperd ui
  • 1el kerriepoeder
  • 2 friszure appels
  • 3 eieren
  • 125ml kokos-, soja- of haverroom
  • peper en zout
  • quichevorm

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed ondertussen de quichevorm met het bladerdeeg en spoel de zuurkool af in een zeef. Doe de zuurkool in een pan met het appelsap en kook 15 minuten. Bak ondertussen het gehakt in een koekenpan in 5 minuten rul. Voeg de ui, kerriepoeder, zout en peper toe en bak nog 3 minuten mee. Schep de gehaktmix in de vorm. Snijd vervolgens de appels in stukjes. Verdeel de appel over het gehakt. Giet de zuurkool af en verdeel dit over de appel. Klop in een kom de eieren met de room en peper en zout. Schenk deze massa over de vulling en bak de quiche in circa 45 min bruin en gaar. 

Enjoy!

Deel dit bericht