Ingrediënten Zeebaars met knolselderijpuree & gemberworteltjes (4 personen):
Voor de knolselderijpuree:
- 1 knolselderij
- 1 ei, losgeklopt
- 1 klontje roomboter of kokosvet
- paar takjes verse peterselie, fijngesneden
- versgemalen zeezout en peper
Voor de vis:
- 120-150gr p.p. zeebaars met vel
- keltisch zeezout en peper
- scheutje kokosolie
Voor de gemberworteltjes:
- 1 scheutje kokosolie
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 6 wortels in plakjes (mag in verschillende kleuren; paars, oranje, geel)
- 1cm verse gember, fijn geraspt
- 1 tl kokosbloesemsuiker (of honing kan ook)
- paar takjes verse peterselie, fijngesneden
Bereiding:
Schil de knolselderij en spoel hem even onder de kraan. Snijd de knol in blokjes van circa 2cm. Kook ze ongeveer 10 minuten in een pan met een laagje water (blokjes moeten net onder staan). Giet ze af, maar bewaar het kookvocht om later de puree eventueel wat smeuïger mee te maken. Voeg het ei en de boter toe aan de knolselderij en pureer alles met de staafmixer tot het smeuïg is. Zet de puree weer even op het vuur, zodat het ei kan garen. Breng de puree tot slot op smaak met peterselie, peper en zout.
Dep de vis droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Verwarm de kokosolie in een koekenpan, bak de vis hard op de huid zodat het velletje krokant wordt. Bak de vis tot slot nog een minuut op de andere kant.
Verwarm de kokosolie in een koekenpan en laat de knoflook licht bruinen. Voeg de worteltjes toe en bak ze lichtjes aan. Doe een deksel op de pan en laat ze garen. Voeg de gember en kokosbloesemsuiker toe en schep de worteltjes om. Strooi er vlak voor het serveren de peterselie over.
Enjoy!