Ingrediënten Zalmtaart (4 personen):
- Ong. 5 plakjes diepvries bladerdeeg (glutenvrij)
- 300gr gefileerde verse zalm
- 1 prei
- 2 tomaten
- 4 eieren
- 2dl kokosroom of sojaroom
- 3 el pesto
- zout en peper
Bereiding:
Laat de deegplakken ontdooien en bekleed er daarna de ingevette springvorm of quichevorm mee. Plaats de vorm tot verder gebruik in de koelkast. Verwarm de oven ondertussen voor op 180 graden. Spoel de zalm onder stromend koud water. Maak de vis droog met keukenpapier en snijd het visvlees in blokjes of reepjes. Snipper de prei zo fijn mogelijk. Ontvel de tomaten, halveer ze en snijd het vruchtvlees in blokjes die net iets kleiner dan de zalmblokjes zijn. Schep in een kom de zalm, prei en tomaten luchtig door elkaar. Verdeel alles over de bodem van de taart. Klop in een kom de eieren, room en pesto los. Voeg zout en peper toe. Schenk het mengsel in de vorm. Plaats de vorm op het rooster iets onder het midden van de voorverwarmde oven. Bak de taart in 40 minuten goudbruin en gaar. Eet er eventueel een frisse komkommersalade bij.
Enjoy!