appelkwark.canva
Foto van Dine-Marij

Dine-Marij

Warme Appelkwark Dessert

Ingrediënten Warme Appelkwark Dessert (4-6pers):

  • 3 eieren
  • 6el suiker (bij voorkeur stevia kristal)
  • 250gr kokosyoghurt
  • 3el speltmeel
  • 1tl baksoda
  • snufje zout
  • 500gr zure appels
  • 1tl kaneel
  • grote ovenschaal, meerdere kleine schaaltjes óf gebruik de uitgeholde appels!

Bereiding:

Splits de eieren. Roer de dooiers samen met de suiker schuimig. Voeg al kloppend yoghurt, speltmeel, baksoda en zout toe. Klop de eiwitten stijf en meng ze door de kwarkmassa. Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in plakjes en verdeel ze over de bodem van een ingevette ovenschaal. Bestrooi met kaneel en verdeel hierover het kwarkbeslag. Bak het geheel in ongeveer 50 minuten op een temperatuur van 160 graden gaar. Je kunt het geheel eventueel aftoppen met geroosterd amandelschaafsel en wat extra kaneel.

Enjoy!

Deel dit bericht