Recept vlierbloesempudding
Dine-Marij

Dine-Marij

Vlierbloesem Pudding

Ingrediënten Vlierbloesem pudding (4 personen):

  • 400ml kokosmelk
  • 100ml kokosroom
  • 1 vanillestokje
  • 6 trosjes vlierbloesem
  • 5 blaadjes gelatine
  • 3 el honing
  • wat kokossnippers
  • wat aardbeien
  • wat rabarber/ aardbeien compote 

Bereiding:

Doe de melk met room in een pannetje. Snijd het vanillestokje overlangs open en schraap het merg eruit boven het pannetje. Voeg ook het vanillestokje toe. Verwarm de melk op matig vuur tot aan het kookpunt. Neem de pan van het vuur en laat enigszins afkoelen. Doe de vlierbloesems erbij en laat het geheel ca. 45 minuten volledig afkoelen. 

Doe de gelatineblaadjes in een schaaltje met koud water en laat deze 10 minuten weken. Schenk de melk door een fijne zeef in een schoon pannetje (de vlierbloesems en het vanillestokje heb je niet meer nodig). Verwarm het op laag vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze samen met de honing toe aan de melk. Roer met een garde tot de gelatine is opgelost. Giet het mengsel in vier vormpjes of kleine glaasjes en laat ze ongeveer 3 uur opstijven in de koelkast. Je kunt de pudding vervolgens uit de glaasjes eten maar ook van een bordje. Houd de bakjes dan voor het serveren een paar tellen in heet water, dan komt de pudding gemakkelijk los. Leg de pudding vervolgens op een bordje en serveer eventueel met wat verse aardbeien, rabarber compote, honing of wat kokossnippers. 

Tip: indien je geen verse vlierbloesems voor handen hebt, kun je ook vlierbloesem siroop gebruiken. Deze siroop is meestal wel gezoet dus gebruik dan maar 2 tot 3el. 

 

Enjoy!

Deel dit bericht