courgettevenkelsoep.canva
Foto van Dine-Marij

Dine-Marij

Venkel-Courgettesoep

Ingrediënten Venkel-Courgettesoep  (4 personen):

  • 4 sjalotten, grof gesneden
  • 2 tenen knoflook
  • 3 venkelknollen, grof gesneden
  • 2 courgettes, grof gesneden
  • 2 bouillonblokjes (zonder E621 en gist)
  • 1L water en 100ml koud water
  • 1 el arrowroot (natuurlijk bindmiddel, verkrijgbaar bij natuurwinkel)
  • peper en zout

Bereiding:

Fruit de sjalotten en knoflook in een grote soeppan met dikke bodem. Voeg de grof gesneden venkel en courgette toe en bak ze even mee. Breng een liter water aan de kook en los de bouillonblokjes erin op. Voeg dan de groenten toe. Meng in een kopje een eetlepel arrowroot met koud water en voeg het aan de soep toe. Laat het 10 minuten zachtjes doorkoken. Neem dan de pan van het vuur en mix de soep glad met de staafmixer. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Tip: strooi er vlak voor het serveren wat verse kruiden, geroosterde pitten of kiemen over. 

Enjoy!

Deel dit bericht