Ingrediënten Stamppot met pastinaak en prei (4 personen):
- 600gr kruimige aardappelen
- 1 prei, gewassen
- 600gr pastinaak
- 2 tenen knoflook
- 3 el olijfolie
- 100ml kokosmelk
- 1 zakje bosui (3st), in dunne ringetjes
- 300gr zalmfilet, in 4 stukken
- 125ml kokosroom
- 25gr bieslook, fijngesneden
Bereiding:
Verwarm de oven alvast voor op 200graden. Schil ondertussen de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Snijd vervolgens de prei in stukken van 3cm, schil de pastinaak en snijd deze ook in gelijke stukken. Kneus dan de knoflook of snijd fijn. Verdeel de pastinaak en knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met 2 el olie. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven. Kook ondertussen de aardappelen en prei samen in water met zout in 20 min. gaar. Giet de aardappelen en prei af en vang het kookvocht op. Haal de bakplaat uit de oven en stamp de aardappelen, prei, pastinaak en knoflook fijn met de pureestamper. Verwarm de kokosmelk en voeg dit samen met 150ml van het opgevangen kookvocht en de bosui toe.
Verhit ondertussen de grillpan. Bestrijk de zalm met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout. Gril in 5 min. gaar, keer halverwege. Meng ondertussen de kokosroom en bieslook zodat het een sausje wordt. Serveer de stamppot met de zalm en een lepel kokosroom.
Enjoy!