spitskool
Dine-Marij

Dine-Marij

Ovenschotel spitskool in bladerdeeg

Ingrediënten Ovenschotel spitskool in bladerdeeg (4 personen):

  • 1 middelgrote spitskool
  • 9 plakjes glutenvrij bladerdeeg (ontdooid)
  • 500gr rundergehakt
  • Italiaanse kruiden 
  • 3 appels
  • kaneel
  • ahornsiroop
  • kokosvet

Bereiding:

Vet een ovenschaal in met kokosvet en verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de gehakt mooi bruin met wat Italiaanse kruiden naar smaak. Snijd ondertussen de spitskool in repen en de appels in blokjes, bestrooi vervolgens de blokjes appel met een beetje kaneel en ahornsiroop. 

Bekleed de ingevette ovenschaal met bladerdeeg. Omdat de schotel ook met bladerdeeg wordt afgedekt is het handig om het over de randen van de ovenschaal heen te laten vallen.

Als het gehakt erg vochtig is, giet het vocht dan af. Verdeel het gehakt vervolgens over de ovenschaal. Leg hier de gesneden spitskool op, dit mag je een beetje aandrukken. Gooi vervolgens de appel over de spitskool, dek de schotel tot slot af met het resterende bladerdeeg. Bak de ovenschotel in circa 60 minuten op 200 graden. Houd de ovenschotel in de gaten, zodat het bladerdeeg niet zwart blakert omdat niet iedere oven hetzelfde is ;). 

Enjoy!

Deel dit bericht