Ingrediënten Romige Waldorfsalade (4 tot 6 personen)
Dressing:
- 250ml geit- of kokosyoghurt
- 1 sinaasappelschil, geraspt
- 1 el honing
- 1 mespuntje zout
Salade:
- 75gr pecannoten of walnoten, grof gehakt
- 2 grote ongeschilde appels
- 2 stelen selderij, gehakt
- 250gr wortels, in kleine stukjes gesneden
- 60gr rozijnen
- 4 tot 6 grote slabladeren (een blad per portie) of rucola
Maak de dressing alvast klaar door de ingrediënten in een kom te mengen.
Voor de salade: rooster de pecannoten 10 minuten op een temperatuur van 175 graden om hun smaak tot ontwikkeling te brengen, zet ze vervolgens apart. Verwijder het klokhuis uit de appels en snijd ze in blokjes, roer ze door de dressing zodat ze niet bruin worden. Voeg de gehakte selderij, de schijfjes wortel en de rozijnen toe. Laat de salade enkele uren afkoelen in de koelkast. Leg vervolgens op elk bord een slablad en schep de portie salade erop. Voeg vlak voor het opdienen de pecannoten toe.
Eet smakelijk!