Dine-Marij

Dine-Marij

Rode Linzensoep

Ingrediënten Rode Linzensoep  (4 personen):

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 teentje knoflook 
  • 1 tl gemalen komijn
  • 200gr rode linzen
  • kneepje citroensap
  • 1L hete groente- of kippenbouillon van 2 blokjes 
  • zwarte peper uit de molen
  • kokosyoghurt voor de garnering met iets komijn-, of paprikapoeder

Bereiding:

Snipper de ui, pers de knoflook en spoel de linzen af met koud water. Maak een liter bouillon naar keuze van een liter kokend water en 2 bouillonblokjes. Bak de ui 15 minuten heel zachtjes op een laag vuur in de olijfolie. Voeg de knoflook en de komijn toe en fruit 1 minuut mee. Doe de rode linzen erbij en laat even mee warmen. Giet de bouillon er vervolgens bij. Breng de soep aan de kook, draai het vuur laag en kook 15 minuten (of tot de linzen gaar zijn). Pureer de soep met de staafmixer. Proef en breng de soep op smaak met wat citroensap en versgemalen zwarte peper. Garneer met een theelepel kokosyoghurt en bestrooi met wat paprikapoeder of komijn naar smaak. 

Enjoy!

Deel dit bericht