Dine-Marij

Dine-Marij

Quiche met prei, walnoot, kaas en lenteuitjes

Ingrediënten Quiche met prei, walnoot, kaas en lenteuitjes:

  • 5 plakjes glutenvrij bladerdeeg
  • 3 preien
  • 6 lenteuitjes
  • 4 eieren
  • 200gr sojaroom
  • 125gr geitenkaas of vegankaas
  • 100gr walnoten
  • peper & zout
  • olijfolie
  • roomboter of kokosvet om in te vetten

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden en zet vast een met boter ingevette quichevorm of springvorm klaar. Haal de plakjes deeg uit de vriezer en laat ontdooien. Let op, laat ze niet te lang uit de vriezer liggen omdat het deeg snel hard wordt. Snijd de onderkant van de preien en snijd de prei vervolgens in ringetjes. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak de ringetjes prei ongeveer vijf minuten aan. Kruid met flink wat peper en zout. Breek intussen de eieren boven een mengkom en voeg hier het sojaroom aan toe. Kruid ook dit met ruim peper en zout en roer met een garde door elkaar tot een glad mengsel. Hak de walnoten grof met een koksmes.

Bedek de quichevorm met de plakjes deeg zodat de hele bodem en zijkant is bedekt. Prik met een vork gaatjes over de gehele bodem, dit zorgt ervoor dat het deeg in de oven niet omhoog komt. Druk het overhangende deeg van de randen en schep het preimengsel in de vorm, spreid goed uit over de bodem en strooi er de gehakte walnoot overheen. Snijd de kaas in plakjes en verdeel de plakjes over de vulling van de quiche. Giet het eiermengsel uit de mengkom over de quiche. Snijd tot slot de lenteuitjes in ringetjes en strooi over de quiche. Draai er nog een beetje peper overheen.

Schuif de quichevorm in de voorverwarmde oven en laat de quiche in ongeveer 20 minuten gaar worden. De quiche is klaar als het eierenmengsel goed is gestold en de rand lekker krokant is gebakken. Haal de quiche uit de quichevorm, snijd in stukken en serveer direct. Deze quiche kun je ook in kleine vormpjes maken en is heerlijk in combinatie met een lekkere salade.  

Enjoy!

Deel dit bericht