Ingrediënten Prei-Erwtensoep (voor 4 personen):
- 1 ui
- 2 el olijfolie
- 2 stronken prei
- 450gr erwten (diepvries)
- 1,5 kippenbouillontablet
- half bakje basilicum
- 200gr gerookte kipfilet reepjes
- 2el pompoenpitten
- 2tl olijfolie extra vierge
Bereiding:
Snipper de ui. Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de ui in 3 minuten glazig. Snijd ondertussen de prei in ringen en voeg toe. Bak 1 minuut mee. Schenk er 1 liter water bij en breng aan de kook. Verkruimel de bouillontablet erboven en laat 5 minuten koken. Voeg de bevroren erwten toe en breng opnieuw aan de kook. Houd een paar mooie blaadjes basilicum achter voor garnering en voeg de rest toe. Pureer de soep met de staafmixer glad. Breng op smaak met peper. Verdeel de soep vervolgens over de kommen. Bestrooi met de pompoenpitten, besprenkel met de extra vierge olijfolie en garneer met de kipfilet reepjes en basilicum blaadjes.
Enjoy!