CBA116A5-5CAD-4D4A-8F3B-1D29597E6269
Dine-Marij

Dine-Marij

Pompoenstamppot

Ingrediënten Pompoenstamppot  (4 personen):

  • 1 pompoen
  • 1 tl karwijzaad
  • 4 el olijfolie
  • 1kg kruimige aardappelen
  • 400gr runder gehaktballetjes 
  • 1 blik (400gr) kikkererwten
  • 200ml soja- of kokosroom

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd in blokjes van 2×2 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel er het karwijzaad, 2 el olie en peper en zout over. Bak dit ca. 25min. in de oven. Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20min. gaar. Verhit de rest van de olie en bak de gehaktballetjes gaar in 5min. Verwarm de kikkerwetten in een steelplan. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper. Stamp er de helft van de kikkerwetten, de helft van de pompoenblokjes en het room door. Schep de rest van de pompoen en kikkerwetten erdoor. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Serveer met de gehaktballetjes.

Enjoy!

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Heb je nog vragen?

Vul het formulier in en ik bel je zo spoedig mogelijk terug!

Check ook jouw spambox als het formulier is verzonden!