Ingrediënten Pompoenstamppot (4 personen):
- 1 pompoen
- 1 tl karwijzaad
- 4 el olijfolie
- 1kg kruimige aardappelen
- 400gr runder gehaktballetjes
- 1 blik (400gr) kikkererwten
- 200ml soja- of kokosroom
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd in blokjes van 2×2 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel er het karwijzaad, 2 el olie en peper en zout over. Bak dit ca. 25min. in de oven. Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20min. gaar. Verhit de rest van de olie en bak de gehaktballetjes gaar in 5min. Verwarm de kikkerwetten in een steelplan. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper. Stamp er de helft van de kikkerwetten, de helft van de pompoenblokjes en het room door. Schep de rest van de pompoen en kikkerwetten erdoor. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Serveer met de gehaktballetjes.
Enjoy!