Ingrediënten Pompoen Mangosoep (voor 4 personen):
- 1kg pompoen of 550gr pompoenvlees
- 1 rijpe mango
- 2 grote kruimige aardappelen
- 1 sjalot
- 2el olijfolie
- 1L groentebouillon
- 4el bloesemhoning
- 1 klein stukje gember
- snufje kaneel
- zout en peper
- 100ml kookroom
- evt half bosje bieslook of koriander
- evt wat pompoenpitjes of zonnebloempitjes
Bereiding:
Was, schil en ontpit de pompoen en snij het vruchtvlees in niet te grote blokjes. Na het schoonmaken moet er nog minimaal 500gr pompoenvlees over zijn. Schil en snij ook de aardappelen in blokjes, samen met de mango en sjalot. Verhit nu de olie in een grote pan, voeg alle in blokjes gesneden ingrediënten toe en bak ze zachtjes. Schenk vervolgens de hete groentebouillon erbij en kook alles samen ongeveer 20 minuten, tot de pompoen en aardappelen zacht zijn. Schil het kleine stukje gember, rasp het heel fijn en roer erdoor samen met het kookroom. Mix vervolgens alles tot een glad geheel met de staafmixer. Breng de soep op smaak met honing, een beetje kaneel, zout en peper. Desgewenst kun je wat pompoenpitjes, zonnebloempitjes, bieslook of koriander toevoegen.
Enjoy!