recept pittige pompoensoep
Dine-Marij

Dine-Marij

Pittige pompoensoep

Ingrediënten Pittige pompoensoep  (4 personen):

  • 1 pompoen, in parten gesneden
  • 1 rode peper
  • 3el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 uien, in parten
  • 2tl kerriepoeder
  • 800ml kippenbouillon (gebruik gistvrije bouillonblokjes)
  • 125ml kokosroom

Bereiding:

Verwijder de zaden en de draderige binnenkant van de pompoen en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 2cm. Snijd vervolgens het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de overgebleven peper fijn. Verhit de olie in een ruime pan met dikke bodem. Fruit de peper, knoflook, ui en de kerriepoeder 2min op middelhoog vuur. Voeg de pompoen toe en bak al omscheppend 2min. 

Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 15min zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een egale soep. Schep de soep in 4 kommen en schep als laatste in elke kom ongeveer 1el kokosroom. 

 

Enjoy!

Deel dit bericht