Dine-Marij

Dine-Marij

Homemade Peperkoek

Ingrediënten voor Peperkoek:

  • 2tl baking soda
  • 150ml kokend water
  • 200g honing
  • 1el speculaaskruiden
  • snufje zout
  • 125ml kokosroom
  • 75ml spa rood
  • 50g kokosvet
  • 150g havermeel
  • 200g speltmeel
  • springvorm van 24 of 26cm (of kleine ronde vormpjes)
  • eventueel rozijnen of krenten

Verwarm de oven voor op 180 graden. Los vervolgens de baking soda op in het kokende water. Klop dan de honing, kruiden, zout, room en spa rood met de garde door elkaar. Meng eerst het kokosvet en het meel met de honingmassa, roer dan het bakingsoda-water erdoor. Mocht je van rozijnen of krenten houden, dan kun je dit door het deeg mengen. Hier wordt de peperkoek wat minder droog van. Vul de bakvorm met het deeg en strijk dat glad. Bak de peperkoek in één uur op 180 graden gaar.

Enjoy!

Deel dit bericht