Ingrediënten Passievrucht Cheesecake:
Voor de bodem:
- 200gr haverkoekjes
- 60gr kokosvet
Cheesecakevulling:
- 800gr kokosyoghurt
- 4 eieren
- 100gr ahornsiroop
- 1tl vanille-extract
- 125gr sojaroom
Passievruchtgelei:
- 3gr gelatine
- 200ml passievruchtsap (zelf blenden)
- 50gr ahornsiroop
Bereiding:
Bodem: Verwarm de oven voor op 180graden. Bekleed de buitenkant van de springvorm met aluminiumfolie. Maal de koekjes fijn en meng het kokosvet er goed door. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de springvorm en druk het stevig aan.
Cheesecake: meng de kokosyoghurt, eieren, ahornsiroop, vanille-extract en sojaroom met de keukenmachine tot een glad mengsel. Schep het mengsel in de springvorm en strijk het glad. Zet de springvorm in een groter bakblik of ovenschaal. Giet daar 2cm kokend water in. Zet het voorzichtig in de oven en bak de cheesecake ongeveer 45 minuten totdat de buitenrand vast is en de binnenkant nog een beetje wiebelt. Zet de oven uit met de deur op een kiertje en laat de cheesecake nog 1 uur afkoelen in de oven. Haal de cheesecake er na 1 uur uit, verwijder de aluminiumfolie en laat hem op het aanrecht op kamertemperatuur komen. Zet de cheesecake hierna (nog in de springvorm) in de koelkast en laat hem tenminste 4 uur afkoelen.
Afwerking: Week de gelatine in ruim koud water. Verwarm het passievruchtsap met de ahornsiroop in een pan, breng het mengsel aan de kook en haal het hierna van het vuur af. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en roer totdat dit is opgelost. Laat het mengsel 10 minuten afkoelen en giet het daarna op de gebakken cheesecake. Laat hem in de ijskast opstijven. Haal de cheesecake pas uit de springvorm als hij helemaal is afgekoeld. Garneer de passievrucht cheesecake met verse passievrucht en eventueel ander fruit.
Enjoy!