recept shakshuka
Dine-Marij

Dine-Marij

Oosterse Shakshuka

Ingrediënten Oosterse Shakshuka (4 personen):

  • 2 grote uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 grote tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • halve rode peper
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1tl gemalen kurkuma
  • 2tl gemalen komijnzaad
  • 1tl chilipoeder
  • 1 handje verse koriander
  • 4 eieren

Bereiding:

Snijd de ui, knoflook en rode peper fijn (verwijder de zaadlijsten). Snijd de tomaten, paprika’s, courgette en aubergine in blokjes. Verwarm een scheutje olijfolie in een wokpan. Fruit de ui, knoflook en rode peper. Voeg de tomaten toe en laat even pruttelen. Voeg na ca. 5 minuten de paprika, courgette, aubergine, gemalen kurkuma, chilipoeder en gemalen komijnzaad toe en roer het goed door. Voeg dan de tomatenpuree toe en een scheutje water. Laat dit nog ca. 10 minuten pruttelen tot de groenten gaar zijn. Maak 4 kuiltjes in de shakshuka en breek in elk kuiltje voorzichtig een ei. Doe de deksel op de pan, zet het vuur laag en laat de eieren in ca. 6-8 minuten stollen. Bestrooi de eieren met peper en zout. Garneer de shakshuka met wat fijngehakte koriander en serveer in de pan.

Eet smakelijk!

Deel dit bericht