Ingrediënten:
- 180gr gehakte hazelnoten
- 100gr gehakte amandelen
- 150gr fijne havervlokken
- 100gr kokosboter
- snufje zout
- 4 geklopte scharreleieren
- geraspte schil van ½ bio citroen
- 1el kaneelpoeder
- 100ml ahornsiroop
- 250gr speltmeel
- 1tl bakpoeder
Topping:
- 1 eidooier
- 1tl water
- fijne havervlokken
Verwarm de hazelnoten, amandelen en havervlokken in een koekenpan, blijf voortdurend roeren en laat vervolgens afkoelen. Meng de overige ingrediënten (behalve het meel en bakpoeder) goed door elkaar en laat hier het notenmengsel zo’n 10minuten in wellen. Verwarm de oven vast voor op 160graden. Meng vervolgens het meel en het bakpoeder door het geheel. Leg het deeg op een groot bakpapier en bestrijk dit met het mengsel van de eidooier en water, strooi vervolgens de havervlokken eroverheen. Bak het mengsel in 15min gaar op 160graden. Snijd dan de koekjes in vierkantjes van ongeveer 5cm bij 5cm en plaats het nogmaals 5-10min op 160graden in de oven.
Laat afkoelen en eet smakelijk!