recept nasi met sate
Dine-Marij

Dine-Marij

Nasi met saté

Ingrediënten Nasi met saté (4 personen):

  • 300gr kippendijfilet
  • 300gr zilvervliesrijst
  • 500gr groenten; ui, taugé, paprika, prei, witte kool, wortel
  • 1 á 2 teentjes knoflook
  • 2 tl kerrie
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl sambal badjak
  • 200 gr notenpasta (mét stukjes noot)
  • 150 ml kokosmelk
  • 1 sjalotje
  • kokosvet om in te bakken
  • peper en zout naar smaak

Bereiding:

Kook de rijst in ongeveer 20 minuten gaar en droog. Snijd de groenten fijn en de kip in blokjes. Bak de kip gaar en voeg de kruiden en sambal alvast toe. Wanneer de kip redelijk gaar is, voeg dan de gesneden groenten toe en laat nog ongeveer 5 minuten mee bakken. De groenten blijven zo lekker knapperig. Voeg de rijst toe en roer goed door. Fruit het sjalotje, eventueel met wat extra knoflook, in een steelpan. Doe de notenpasta in de steelpan en voeg de kokosmelk al roerend toe. Blijf goed roeren tot er een mooie gladde massa ontstaat. Bak eventueel nog wat eieren om aan de nasi met saté toe te voegen. En zet eventueel wat zoet-zure producten op tafel zoals augurk of uitjes.

Enjoy!

Deel dit bericht