recept mini pizzas
Dine-Marij

Dine-Marij

Homemade Minipizza’s van spelt

Ingrediënten Homemade Minipizza’s van spelt (ca. 8 minipizza’s):

Gistdeeg:

  • 200g speltmeel
  • ½ tl zout
  • 10g gist
  • 80ml lauwwarm water
  • 2 el olijfolie extra vierge

Beleg:

  • broccoli, tomaat, ui, champignon, olijven
  • geitenkaas
  • gedroogde oregano
  • zeezout & peper
  • olijfolie extra vierge

Meng de ingrediënten voor het gistdeeg (behalve de olijfolie) en laat het 10min rijzen. Voeg daarna de olijfolie toe en laat het nog een uur rijzen in een deegkom met een vochtige doek erover op kamertemperatuur. Verwarm de oven alvast voor op 220graden. Rol daarna het gistdeeg uit en steek er rondjes uit van 8 tot 10cm doorsnee. Bestrijk deze rondjes met olijfolie en beleg ze met de groenten en strooi de geitenkaas & kruiden eroverheen. Schuif de minipizza’s in de oven en bak ze in 10 tot 15 minuten op 220graden gaar.

Enjoy!

Deel dit bericht