Recept mini gehaktballetjes
Foto van Dine-Marij

Dine-Marij

Saté Gehaktballetjes

Ingrediënten Saté Gehaktballetjes:

  • 500gr rundergehakt
  • 1 ei
  • zakje saté kruiden bio (op de verpakking staat hoeveel gram per kilo, dit verschilt per merk)
  • stukjes pinda (ongeveer een flinke hand)
  • scheutje tamari

Bereiding:

Voeg de rundergehakt in een mengkom samen met het ei en mix het goed door elkaar. Maal ondertussen de stukjes pinda fijn. Voeg vervolgens de saté kruiden, stukjes pinda en een scheut tamari toe aan de gehaktmix en roer het geheel nogmaals goed door. Bak de gehaktballetjes in olijfolie of kokosvet gaar in een koekenpan. 

Je kunt ook zelf saté kruiden maken door zout, peper, paprika, ui, knoflook, foelie, gember, chili en eventueel wat koriander te mengen. 

Enjoy!

Deel dit bericht