marmer cake
Dine-Marij

Dine-Marij

Homemade Marmercake

Ingrediënten Homemade Marmercake:

  • 50ml havermelk
  • 50ml water
  • 3 eidooiers
  • 120g havervlokken
  • 200g kokosvet
  • 200g rietsuiker
  • snufje zout
  • ½ onbespoten citroen, de geraspte schil en het sap
  • 100g speltmeel
  • 1tl wijnsteenbakpoeder
  • 3 eiwitten
  • 3 el cacaopoeder
  • 2 el havermelk
  • cakevorm van 22 of 25cm
  • evt 2 el geschaafde amandelen
  • eventueel opklopbare slagroom van soja- of kokosroom

Roer de melk, water en eidooiers door elkaar en roer de havervlokken erdoorheen. Laat dit 3uur in de koelkast (toegedekt) wellen. Verwarm de oven op 180graden voor. Klop het kokosvet, suiker en snufje zout luchtig op. Roer het citroensap en de citroenschil erdoorheen. Voeg vervolgens de vlokkenmassa uit de koelkast erdoorheen en mix dit met de keukenmixer in 2 tot 3 minuten romig. Roer het meel en het bakpoeder met de garde los en meng dit met het geheel.

Klop dan de eiwitten met het snufje zout stijf en roer dit door het deeg. Verdeel het deeg in 2 porties. Roer de cacaopoeder en de melk door elkaar en roer dat door de ene deegportie. Doe vervolgens eerst de donkere deegmassa in de vorm en vervolgens de lichte. Trek met de vork kringen, zodat de beide delen enigszins mengen. Bak de cake in 50 minuten op 180 graden gaar. Tip: bestrooi de cake met geschaafde amandelen of zelf opgeklopte slagroom!

Enjoy!

Deel dit bericht