Dine-Marij

Dine-Marij

Maisstamppot met paprika & boontjes

Ingrediënten Maisstamppot met paprika & boontjes (4 pers):

  • 1kg aardappelen
  • 300gr sperziebonen
  • 2 el olijfolie
  • 4 kip- of runderworstjes
  • 1 blikje crispy maiskorrels (300gr)
  • 3 paprika’s, in dunne reepjes

Bereiding:

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 minuten gaar. Verwijder vervolgens de steelaanzet van de sperziebonen. Breek ze doormidden en kook ze in 8 minuten in water met zout beetgaar. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de worstjes in 10 minuten bruin en gaar. Bak de paprika iets mee in de koekenpan. Verhit vervolgens de maiskorrels in een steelpan 8 minuten op laag vuur. Giet de aardappelen af. Stamp ze met de mais en het maisvocht fijn met de pureestamper. Schep de sperziebonen en paprika erdoor. Breng op smaak met peper en zout en warm 3 minuten door. Serveer de stamppot met de worstjes. 

Enjoy!

Deel dit bericht