recept kwarktaart
Dine-Marij

Dine-Marij

Gluten & Lactosevrije Kwarktaart

Ingrediënten Gluten- & Lactosevrije kwarktaart:

  • 1 liter bosbessen soja, kokos of amandel yoghurt
  • 200gr romige kokosmelk of soja opklopbare slagroom
  • 250gr bosbessen
  • 200gr haverkoekjes
  • 50gr kokosboter
  • 12 plakjes gelatine

Kruimel de haverkoekjes fijn en smelt de kokosboter in een pannetje. Wanneer de boter smelt, dan voeg je de koekkruimels toe en dit mix je tot een mooie & egale massa. Bekleed de taartvorm met deze kruimelbodem en zet dit even koud in de koelkast.

Week ondertussen de gelatineblaadjes in koud water. Meng de yoghurt & kokosmelk goed door elkaar. Mix de bosbessen fijn met de keukenmachine en verhit deze in een pannetje tot het kookt. Haal de bosbessen van het vuur en voeg hier de gelatine aan toe. Voeg deze massa toe aan de yoghurt & kokosmelk mix. Giet vervolgens de hele massa op de kruimelbodem en laat de taart 3 uur opstijven in de koelkast. Garneer de taart eventueel met bosbessen, bramen, kokosrasp en wat cacao nibs.

Tip: bij het gebruik van diepvries bosbessen kun je eventueel het vocht na ontdooien gebruiken om te verhitten en te mixen met de gelatine. Dan kun je de hele bosbessen mixen door de yoghurtmassa. Deze taart is ook lekker als ontbijt!

Enjoy!

Deel dit bericht