recept krokante champignon taart met kip
Dine-Marij

Dine-Marij

Krokante champignontaart met gerookte kip

Ingrediënten Krokante champignontaart met gerookte kip (6 personen):

  • 6el olijfolie
  • 500gr champignons, in kwarten
  • 125ml sojaroom 
  • 200gr gerookte kipfilet, in blokjes
  • 2 eieren
  • 1tl kerriepoeder
  • 2el verse tijmblaadjes
  • 1 pak diepvries bladerdeeg, glutenvrij (ong 10 plakjes)
  • peper en zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200graden. Verhit 2 el olijfolie in een grote koekenpan en bak de champignons op hoog vuur in 5 minuten bruin. Laat al het vocht verdampen. Schep de sojaroom door de champignons en neem de pan van het vuur. Roer de gerookte kip en de eieren door het champignonmengsel. Breng op smaak met kerrie, tijm, zout en peper. Neem het ontdooide deeg uit de verpakking en vouw de vellen voorzichtig uit. Smeer de bovenkant van elk deegvel met een kwastje in met de rest van de olie. Leg drie deegvellen in de springvorm met de ingevette kant naar boven, laat ze steeds iets verspringen en ruim over de rand hangen. Leg nog twee keer drie deegvellen in de vorm zodat een gesloten deegbodem ontstaat. Verdeel het champignonmengsel over de deegbodem. Vouw het overhangende deeg losjes over de vulling terug. Verfrommel het laatste deegvel en bedek er, ook met de ingevette kant naar boven, de rest van de taart mee. Bak de taart in de oven in 25-30 minuten goudbruin en knapperig. Serveer de champignontaart (lauw)warm. 

Enjoy!

Deel dit bericht