recept kipsalade met mango
Dine-Marij

Dine-Marij

Kipsalade met mango

Ingrediënten Kipsalade met mango (4 personen):

Salade:

  • 500gr kipfilet 
  • 1 kippenbouillontablet (gistvrij)
  • 1 krop andijvie of friseesalade
  • 2 mango’s
  • 150gr geraspte geiten-, of vegan kaas
  • 6 gedroogde tomaten op olie
  • 3 el pijnboompitten
  • 3 el gehakte bieslook

Dressing:

  • 4 el olijfolie
  • 1 gesnipperd sjalotje
  • 3 el (rodevruchten- of frambozen) azijn
  • 2 el bio mayonaise
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 el abrikozenjam
  • peper en zout

Bereiding:

Kook de kipfilets met het kippenbouillontablet gaar in 15-20 minuten. Haal het gare kipvlees uit de pan en laat het afkoelen. Snijd vervolgens de gewassen andijvie of friseesalade alvast in smalle reepjes. Schil dan de mango’s, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes en snijd de tomaten in reepjes. Rooster vervolgens de pijnboompitten goudbruin in een droge en hete koekenpan. Meng ondertussen de ingrediënten voor de dressing en snijd de kipfilet in blokjes of reepjes. Meng de kip met mango, geraspte kaas, gedroogde tomaten en bieslook. Schep de dressing er luchtig door. Schik de salade op een bedje andijvie- of friseesalade en strooi de pijnboompitten erover. Mocht je van avocado houden dan past dat goed bij deze salade. 

Enjoy!

Deel dit bericht