kipkerrie
Dine-Marij

Dine-Marij

Kip Kerrie

Ingrediënten Kip Kerrie (2 personen):

  • 150gr zilvervliesrijst (of bloemkoolrijst)
  • 275gr kipfilet
  • 200gr ananas
  • 400gr sperziebonen (ook lekker met wat kikkererwten) 
  • 1 ui
  • 1/2 blokje kippenbouillon (gistvrij)
  • 125ml kokosroom 
  • snufje komijn
  • 1el kerriepoeder
  • snufje chili
  • 1el limoensap
  • verse peterselie
  • 3el maizena
  • peper en zout

Bereiding:

Kook de rijst gaar volgens de verpakking. Snipper de ui en snijd de kip in blokjes. Verhit een beetje olie in een pan en fruit de ui aan. Voeg de kip toe en bak rondom goudbruin. Voeg de kerriepoeder, komijn, chilipoeder en limoensap toe. Kook ondertussen de sperziebonen gaar in ca. 14 minuten. Roer de kokosroom door het kipmengsel en laat iets verder indikken. Je kunt ook een beetje maizena gebruiken om dit te versnellen. Voeg 100ml lauwwarm water toe aan het halve blokje kippenbouillon en giet dit bij het romige kipmengsel. Voeg als laatste ook de ananas in blokjes toe (dit kun je eventueel ook apart serveren). Proef of de kip kerrie nog wat peper en zout nodig heeft. Serveer de kip kerrie met de rijst, boontjes en garneer met wat peterselie. 

Enjoy!

Deel dit bericht