Ingrediënten Italiaanse kip (voor 4 personen):
- 400gr kipdijfilet
- 4 takjes rozemarijn
- 1 zak buffelmozzarella (125gr)
- 1 kleine prei
- 200gr rode zoete trostomaatjes
- half bakje basilicum
- 3el olijfolie extra vierge
- peper en zout
Ingrediënten Zoete aardappel met paprika en feta (voor 4 personen):
- 4 kleine zoete aardappelen
- 2 zoete puntpaprika’s
- 1 rode ui
- 2el olijfolie extra vierge
- 2tl gerookt paprikapoeder
- 2tl gemalen komijn
- 2tl gemalen koriander
- 200gr feta
- 1 bakje verse koriander (20gr)
- peper en zout
- wat extra groente zoals boontjes
Bereiding Italiaanse kip:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de kip in reepjes en verdeel ze in 4 groepjes over een vel bakpapier. Bestrooi met de rozemarijn en peper en zout naar smaak. Snijd de mozzarella in 8 plakjes en de prei in dunne ringen. Snijd de tomaatjes in partjes. Verdeel de mozzarella, prei en tomaat en een paar basilicumblaadjes over de kip. Besprenkel met olijfolie en bestrooi weer met zout en peper. Rooster ze in ca. 15 minuten gaar. Garneer met extra basilicum.
Bereiding Zoete aardappel:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de zoete aardappel en snijd in flinterdunne plakjes en de puntpaprika in ringen van 5mm. Snijd de ui in dunne ringen. Verdeel de aardappel, paprika en ui over een vel bakpapier, besprenkel met de olijfolie en bestrooi met paprikapoeder, komijn, koriander en zout en paper naar smaak. Verkruimel de feta erboven. Rooster dit in ca. 10 minuten gaar. Garneer met de grofgehakte koriander.
Kook er nog wat boontjes bij als extra groente. Ps, heeft jouw oven niet voldoende ruimte voor deze beide gerechten? Je kunt de Kip ook in de pan gereed maken.
Enjoy!