Dine-Marij Roeterd

”Na het volgen van verschillende opleidingen en opdoen van ervaring, ben ik uitgegroeid tot een verpleegkundige gespecialiseerd in hormonen & leefstijl”

Hormoontherapeut, Trainer Hormoonfactor & Post-HBO Verpleegkundige (n.p.)

De weg naar Hormoontherapeut & Trainer Hormoonfactor

In mijn jeugdjaren heb ik veel last gehad van (buik) klachten en zat ik niet lekker in mijn vel. Daarom ben ik mij gaan verdiepen in de invloed van voeding op mijn gezondheid. Het boeide mij zo dat ik na de middelbare school ben gestart aan de opleiding Natuurgeneeskunde. Aangezien ik een brug wilde slaan tussen de reguliere en complementaire gezondheidszorg, startte ik vervolgens met de opleiding Verpleegkunde. Tegelijkertijd kwam ik in aanraking met de Hormoonfactor. Uit eigen ervaring kan ik stellen dat een gezonde leefstijl en hormoonbalans doorslaggevend zijn voor een gelukkig gevoel in optimale gezondheid. Deze ervaring heeft mij enthousiast gemaakt om anderen te begeleiden naar een beter leven. Een gelukkiger en gezonder leven. In 2016 ben ik daarom als Trainer Hormoonfactor gestart met mijn eigen praktijk. Ondertussen werkte ik parttime als Verpleegkundige.

Jarenlang heb ik werkervaring opgedaan in de reguliere én complementaire gezondheidszorg. Zowel tijdens als na mijn opleidingen. Als Verpleegkundige heb ik werkervaring opgedaan op de poli Allergologie. Ook daar heb ik de positieve invloed van gezonde voeding op allergische klachten gezien. Vervolgens heb ik als Praktijk-Verpleegkundige in de Huisartsenpraktijk gewerkt. Hier hield ik spreekuur voor patiënten met o.a. Diabetes & Hart- en Vaatziekten. Ook al kon ik mij veel richten op het geven van leefstijladviezen, ik merkte dat ik mensen meer fundamentele gezondheidsadviezen wilde geven. En dat was niet altijd mogelijk in de Huisartsenpraktijk. Sinds 2020 ben ik mij daarom fulltime gaan richten op mijn eigen praktijk. Om mijn kennis verder te verbreden volg ik continu bijscholingen en geef ik inmiddels zelf ook les.

Mijn opleidingen

Door de gevolgde opleidingen en ruime ervaring in de gezondheidszorg mag ik mij specialist noemen in het begeleiden van mensen naar een gezonde leefstijl en hormoonbalans.

Ben jij op zoek naar een ervaren Hormoontherapeut? Neem gerust contact met mij op voor meer informatie.