recept hachee
Dine-Marij

Dine-Marij

Hachee

Ingrediënten Hachee:

  • 600gr runder borstlappen
  • zout
  • 2 tl peper
  • 2 el speltmeel
  • 75gr kokosvet of roomboter
  • 2 grote uien (mag meer)
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 kruidnagels
  • 1 tl honing
  • 1 el azijn

Bereiding:

Snijd het vlees in flinke dobbelstenen en bestrooi deze pas vlak voor het bakken met zout, peper en bloem. Schud alles even goed door elkaar. Laat de boter heet worden en bak hierin boven hoog vuur de stukken vlees snel aan alle kanten aan. Snijd intussen de uien in dunne plakken en voeg die aan het vlees toe, evenals de laurierblaadjes en kruidnagel. Als ook de ui wat kleur heeft gekregen, voeg je 3dl heet water, honing en azijn toe. Blijf goed roeren. Temper vervolgens het vuur tot zeer laag, leg een deksel op de pan en laat de hachee zo ruim 3 uur sudderen. Eventueel kun je extra groenten toevoegen. Groenten die goed bij hachee passen, zijn bruine bonen & rode kool. 

 

Enjoy!

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Heb je nog vragen?

Vul het formulier in en ik bel je zo spoedig mogelijk terug!

Check ook jouw spambox als het formulier is verzonden!