recept groente quiche
Dine-Marij

Dine-Marij

Groente Quiche

Ingrediënten Groente Quiche:

Voor de bodem:

  • 200 gram amandelmeel
  • ½ theelepel zout
  • 2 eetlepels gesmolten kokosvet
  • 1 ei
  • kokosvet om de vorm in te smeren

Voor de vulling:

  • 300 gram prei
  • doosje champignons
  • 4 wortels
  • 100 gram sperziebonen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram (bio) rundergehakt
  • 5 eieren
  • peper en zout naar smaak
  • kokosvet om in te bakken

Nodig: quichevorm/springvorm 20 cm, hapjespan

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden. Maak dan eerst de bodem. Doe het amandelmeel samen met het kokosvet, het ei en een snufje zout in een beslagkom en maak hier een deegbal van. Laat het deeg heel even rusten (ongeveer 10 minuten) en vet intussen de ovenschaal in met wat boter of olie. Bekleed de vorm met het deeg en druk goed aan zodat de bodem en de zijkanten van de quiche niet meer dan een paar millimeter dik zijn. Bak de bodem van de taart in ongeveer 10 minuten voor.

Kook vervolgens de wortels en sperzieboontjes in 5 minuten beetgaar. Snipper ondertussen de ui en fruit deze in wat olie. Voeg dan de geperste knoflook toe en bak even mee. Snijd de champignons en prei in plakjes en bak met de ui mee. Rul ondertussen het gehakt in een andere pan. Wanneer het gehakt gaar is, voeg je dit toe aan de champignon, prei en ui. Snijd vervolgens de voorgekookte wortels en sperziebonen in plakjes of kleine stukjes en voeg dit ook bij de andere groenten. Kluts de eieren en voeg naar wens wat peper en zout toe. Ook kun je nog eigen favoriete kruiden toevoegen. Schenk het eiermengsel bij de vulling voor de taart en schep even vlug om. Zet nu direct het vuur uit (anders stolt het ei) en doe de vulling van de hartige taart in de vorm (met daarin al de bodem). Bak de hartige taart nog zo’n 45-50 minuten in de voorverwarmde oven.

Enjoy!

Deel dit bericht