goulash.canva
Foto van Dine-Marij

Dine-Marij

Goulash met kip, champignon en rijst

Ingrediënten Goulash met kip, champignon en rijst (6 personen):

  • 500gr kipfilet
  • 2 bakjes gesneden champignons
  • 175gr gesnipperde uien
  • 1 fles (450ml) bio tomatenketchup 
  • 50ml tamari
  • 125ml gembersiroop
  • 1,5 kippenbouillonblokjes gistvrij
  • 2el honing
  • 1tl kerrie
  • 6gr tijm
  • 6gr oregano
  • halve knoflookbol
  • 2 builtjes zilvervliesrijst
  • Grote wokpan en een apart pannetje

Bereiding:

Braad de kip in kokosolie en snijd het in blokjes. Voeg de champignons en uien toe. Als dit alles al wat gaar begint te worden, voeg je de ketchup, tamari en gembersiroop toe. Breng in een apart pannetje wat water aan de kook en los daarin de bouillonblokjes op. Dat voeg je toe aan het kip mengsel. Dan voeg je honing, kerrie, tijm, oregano en knoflook toe. Probeer ondertussen veel te roeren, dan trekt de smaak lekker door. Als het nog te dik is (of je hebt iets meer nodig) dan kun je wat extra water toevoegen. Wanneer het te waterig is, kun je het binden met wat maizena. Kook ondertussen de builtjes zilvervliesrijst in een aparte pan gaar. Blijft er wat over van de goulash? Geen enkel probleem, want de volgende dag is het zeker zo lekker! Tip: je kunt de goulash ook met een wrap combineren in plaats van rijst. 

Enjoy!

Deel dit bericht