Ingrediënten Gluten & Lactosevrije Monchoutaart:
Bodem:
- 200gr amandelen
- 150gr dadels
- 1tl speculaaskruiden
Monchou laag:
- 150gr cashewnoten (een nachtje of minimaal 4uur geweekt)
- 150gr hennepzaad (een nachtje of minimaal 4 uur geweekt)
- 100gr kokosolie
- 100gr santen
- 100ml kokosmelk
- 1tl vanillepoeder
- 100gr rauwe honing
- rasp + sap van één citroen
- 300-375gr ongezoete kersenjam
- Indien je geen noten wilt gebruiken dan kun je de cashewnoten vervangen door een mix van pompoen- en zonnebloempitten.
Bereiding:
Bekleed de springvorm met bakpapier. Doe alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine en hak het helemaal fijn tot een geheel. Voeg eventueel 1-2tl water toe als het mengsel niet goed plakt. Verdeel de bodem over de springvorm en duw deze aan met je vingers of de bolle kant van de lepel. Zet deze eventjes in de koelkast terwijl je verder gaat met het maken van de volgende laag. Smelt in een pannetje op zeer laag vuur de kokosolie en santen (eventueel au-bain-marie). Spoel de cashewnoten en hennepzaad af. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en laat deze draaien toe het één goed gemengde massa is geworden. Verdeel de laag over de bodem in de springvorm. Laat deze afgedekt opstijven in de koelkast (ongeveer 4 uur). Bestrijk de taart met de kersenjam voordat je de taart gaat serveren.
Enjoy!