recept gele pastasalade
Dine-Marij

Dine-Marij

Gele Pastasalade

Ingrediënten Gele Pastasalade (5pers):

  • 700gr ananasstukjes
  • 500gr spiraal speltpasta
  • 550gr kipfilet
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2el milde kerriepoeder
  • 3 doosjes schoongemaakte champignons in plakjes
  • wat olijfolie
  • 3 gele paprika’s, in reepjes gesneden
  • 340gr mais (1 blikje)
  • 4el citroenmayonaise bio
  • 4tl mosterd
  • sap van citroen
  • enkele takjes koriander

Halveer de ananasstukjes. Kook de pasta net gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en spoel het in een vergiet onder de kraan tot hij koud is. Laat goed uitlekken. Wrijf de kipreepjes in met zout en de helft van de kerriepoeder. Bestrooi de champignonplakjes met zout en de rest van de kerriepoeder. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak de kipreepjes in circa 3 minuten iets bruin en net gaar (niet te lang dan worden ze droog). Haal de kip uit de pan en laat afkoelen. Voeg circa 1 eetlepel olie toe aan het bakvet en roerbak de champignons hierin op hoog vuur in circa 3 minuten lichtbruin. Neem ze uit de pan en laat ze afkoelen. Klop in een kommetje een dressing van ongeveer 10 eetlepels olijfolie, de mayonaise, de mosterd en het sap van een citroen. Maak pittig op smaak met zout en peper. Meng in een kom de pasta, kip, champignons, paprika, mais en ananas. Meng de dressing er luchtig doorheen en zet tot gebruik koel weg. Schep de salade nogmaals goed door en proef: voeg zo nodig extra citroensap, zout en peper toe. Schep de salade in een schaal en garneer met peterselie of koriander. 

 

Enjoy!

 

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Heb je nog vragen?

Vul het formulier in en ik bel je zo spoedig mogelijk terug!

Check ook jouw spambox als het formulier is verzonden!