frambozentaart.canva
Foto van Dine-Marij

Dine-Marij

Frambozen Cashewcreme

Ingrediënten Frambozen Cashewcreme  (4 personen):

Voor de notenbodem:

  • 100gr amandelen
  • 75gr zachte dadels
  • 1/2 tl zeezout
  • 1 el kokosvet

Voor de frambozen cashewcreme:

  • 80ml kokosolie
  • 80ml honing
  • 200gr ongebrande cashewnoten (min. 5uur laten weken)
  • 2 tl vanille-extract
  • 150gr bevroren frambozen
  • evt 4 glaasjes of schaaltjes of één grote schaal

Bereiding notenbodem:

Doe alle ingrediënten voor de notenbodem in de keukenmachine en mix ze tot een plakkerig geheel. Verdeel het mengsel over vier glazen en druk het aan met de bolle kant van een lepel.

Bereiding van de frambozen cashewcreme:

Verwarm de kokosolie en de honing samen in een steelpannetje op laag vuur. Doe alle ingrediënten (behalve het fruit) in de blender en laat hem op volle kracht draaien tot er een gladde substantie ontstaat. Voeg het bevroren fruit toe als de cashewcreme helemaal zacht is en mix het geheel kort in de blender. Schep de crème op de notenbodem en zet de glazen (minimaal een uur) voor het serveren in de koelkast. Versier eventueel nog met wat vers fruit.

Enjoy!

Deel dit bericht