Ingrediënten Feestelijke chocoladetaart:
- 150g kokosvet
- 200g rietsuiker
- 2tl vanillepoeder
- 3 geklopte eieren
- 150g gierst- of vlokken
- 75g gemalen hazelnoten
- 125g cacaopoeder
- 150ml amandelmelk
- 150g speltmeel
- 3tl wijnsteenbakpoeder
- snufje zout
Topping:
- 100g pure (70%) chocolade
- 100ml kokosroom
- 1 tl gierst- of havervlokken
- geschaafde amandelen om te bestrooien
- springvorm van 22cm
Klop het kokosvet luchtig en voeg de suiker, vanillepoeder en geklopte eieren toe. Klop dit geheel verder totdat de massa licht is. Voeg dan de gierst- of havervlokken toe en klop verder totdat de massa dik vloeibaar is. Verwarm de oven ondertussen voor op 180graden. Roer vervolgens de noten, cacaopoeder en havermelk door elkaar en roer dat door de deegmassa. Roer dan het meel, bakpoeder en zout met de garde los. Meng de deegmassa en het meelmengsel door elkaar en vul de vorm ermee. Bak de taart in een uur op 180 graden gaar. Laat daarna de taart even afkoelen en verwarm de pure chocolade samen met de kokosroom en vlokken al roerend in een pannetje totdat de chocolade gesmolten is. Blijf roeren totdat de chocolade romig is en laat iets afkoelen. Giet het glazuur in het midden van de taart en verdeel het door de taart voorzichtig te bewegen en schuin te houden (of strijk het voorzichtig uit). Bestrooi de taart eventueel met geschaafde amandelen als finishing touch.
Enjoy!