Dine-Marij

Dine-Marij

Cheesecake

Ingrediënten Cheesecake:

  • 250gr speculaas (haver, spelt of glutenvrij)
  • 60gr kokosvet
  • 900gr kokosyoghurt
  • 200gr rietsuiker
  • 6 eieren
  • 50ml santen (kokos room)
  • 1tl vanille extract
  • 25gr speltbloem

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verkruimel de speculaasjes en smelt de boter in een steelpan. Roer de koekkruimels door de gesmolten boter. Vet een springvorm licht in en bekleed hem met bakpapier. Bedek de bodem met het speculaasmengsel en bak deze koekjesbodem 20 minuten in de oven. Klop de kokosyoghurt zacht en luchtig. Voeg de suiker toe en klop 2 minuten. Klop de eieren erdoor en voeg het room en vanille extract toe en klop nog 1 minuut. Strooi de bloem erbij en klop nog 1 minuut, tot je een mooi glad mengsel hebt. Schenk deze vulling over de voorgebakken taartbodem in de bakvorm. Stel de oventemperatuur in op 150 graden. Schuif de cheesecake in de oven en bak hem in 90 minuten. Zet de oven uit en laat de taart er nog 2 uur in staan, de room moet nog een beetje vloeibaar zijn. Zet de cheesecake vervolgens minimaal 4 uur (maar bij voorkeur een nacht) in de koelkast. Je kunt de cheesecake versieren met vers fruit, kokossnippers of nootjes waar je gek op bent. 

Enjoy!

Deel dit bericht