Ingrediënten Champignonsoep:
- 1 middelgrote pastinaakwortel
- 1kg champignons
- 750ml bottenbouillon
- 4 blokjes Provençaalse kruiden
- 1 runder rookworst
- 750gr aardappels
- soja of kokosroom naar behoefte
- optioneel: arrowroot om extra te binden
- optioneel: kikkoman saus
Bereiding:
Zet 1 liter water met de bottenbouillon en de rookworst op. Snijd ondertussen de aardappels en pastinaak in kleine stukjes. Voeg dan de aardappels en pastinaak toe aan de bouillon. Prik wanneer de worst gaar is, de rookworst in zodat het vet in de bouillon trekt en snijd vervolgens de worst in kleine stukjes. Kook de champignons vervolgens in 750ml water met 2 blokjes Provençaalse kruiden in een andere pan. Laat de champignons na een aantal minuten in een vergiet uitlekken en vang het kookvocht op zodat je dit bij de rest van de bouillon voegt. Voeg dan ook de andere 2 kruidenblokjes toe. Pureer het geheel maar houd de rookworst en de champignon apart. Je kunt eventueel wat extra arrowroot gebruiken om de soep wat beter te binden. Naar behoefte kun je room toevoegen. Als laatst voeg je de stukjes worst en champignon toe. Zet eventueel wat kikkoman saus op tafel om de soep nog verder op smaak te brengen.
Enjoy!