Ingrediënten Broccoli taart met peer & amandel (4 personen):
- 6 plakjes diepvriesbladerdeeg (glutenvrij)
- 500gr broccoli
- 100gr gepelde amandelen
- 2 handperen
- 3el speltmeel
- 4 eieren
- peper en zout
- 1,5dl kokosroom of sojaroom
- 100gr geitenkaas
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220graden. Laat het bladerdeeg ontdooien. Maak de broccoli schoon en verdeel deze in roosjes. Kook ze 2 minuten en giet ze af. Hak de amandelen vervolgens grof. Schil de peren, haal de klokhuizen eruit en snijd de vruchten in dunne plakjes. Bekleed een ingevette taartvorm met het deeg. Bestrooi de deegbodem met speltmeel en verdeel de peer erover. Leg de broccoli en noten op de peer. Klop de eieren los met peper, zout en de room. Schenk het ei-roommengsel over de taart en dek dit af met plakken geitenkaas. Zet de taart 35-40 minuten in het midden van de oven.
Enjoy!