zzzbrandnetel
Dine-Marij

Dine-Marij

Brandnetel voor zuivering en ontgifting van jouw lichaam

Wie kent de brandnetel nou niet? Maar waarom is dit kruid zo gezond?

Brandnetel is een ideaal kruid om een voorjaarsschoonmaak mee uit te voeren in jouw lichaam. Het kruid werkt namelijk bloed- en lymfezuiverend. Het ontgift en ontzuurt ons lichaam, waardoor het ideaal is in te zetten bij tal van klachten. Het werkt als algehele ondersteuner bij vermoeidheid en verkoudheid. Brandnetel is zeer geschikt bij verschillende vormen van reuma, het werkt namelijk ontstekingswerend en helpt de uitscheiding van ureum te verhogen. Maar denk ook aan huidklachten als jeuk, acne, eczeem en andere soorten van ontstekingen in het lichaam.

In het spijsverteringskanaal werkt brandnetel stimulerend op de afgifte van spijsverteringssappen, waardoor het kan helpen bij verteringsproblemen, obstipatie en bij gal- en leveraandoeningen. Tevens werkt het stimulerend en reinigend op de urinewegen. Brandnetel kan helpen om nier- en blaasgruis af te voeren omdat het de uitscheiding van een te hoog urinezuurgehalte bevordert.

Brandnetel bevat veel ijzer, silicium, zwavel, calcium en kalium en is rijk aan verschillende vitaminen, waaronder een aantal B-vitaminen en vitamine C. Hierdoor kan het ingezet worden bij bloedarmoede, maar ook bij een slechte haargroei of broze nagels.

De wortel van de brandnetel kan ingezet worden bij prostaatproblemen bij mannen omdat het de omzetting van testosteron naar dihydrotestosteron vermindert door het afremmen van het enzym 5-alfa-reductase.

Voel jij je prikkelbaar en heb je misschien nog wat last van een voorjaarsvermoeidheid? Geniet dan eens van een kopje brandnetelthee. Je kunt brandnetel evenals munt vers plukken en het laten trekken; dan heb je de meest gezonde variant! Gebruik dan het liefst de toppen.

Enjoy!

Deel dit bericht