Ingrediënten (Als avondmaaltijd voor 2 personen. Als hapje voor 4 personen):
- halve rode ui
- 1 wortel
- 1el extra vierge olijfolie
- 100gr kiprollade
- 2 el bio cranberrysaus
- halve tl five spice kruiden (szechuan peper, venkelzaad, steranijs, kaneel en kruidnagel)
- 8 vellen glutenvrij bladerdeeg
- 1 ei
- 1el sesamzaad
Bereiding Bladerdeeg pakketjes met rollade:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui en schrap de wortel en rasp op een grove rasp. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en wortel op middelhoog vuur in 4minuten zacht. Snijd ondertussen de rollade in kleine stukjes en voeg samen met de five spice en de cranberrysaus toe. Schep om en laat iets afkoelen. Bestrijk ondertussen de randen van het bladerdeeg licht met water (zodat zo dadelijk de twee vellen goed op elkaar blijven plakken) en schep een flinke eetlepel vulling in het midden van vier vellen (indien je de bladerdeeg pakketjes als hapje maakt, maak dan kleinere vellen van ongeveer de helft in de lengte). Leg de vier overgebleven vellen op vellen met de vulling en druk de rand aan met een vork. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los, bestrijk de bovenkant met ei en bestrooi met sesamzaad. Bak de bladerdeegpakketjes in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten goudbruin.
Enjoy!