Ingrediënten Bietensoep:
- 1L bottenbouillon
- 7 flinke bieten
- 4 bouillonblokjes (gistvrij)
- 1,5L water
- blad van 1 biet
- 900gr kruimige aardappel
- 2 bossen lente ui
- 600gr bio runder soepballetjes
- 300gr room (soja, kokos of haver room)
- 2el mosterd
- optioneel: arrowroot om extra te binden
- optioneel: kikkoman saus
Bereiding:
Zet 1,5 liter water met de bottenbouillon en de bouillonblokjes op. Snijd ondertussen de aardappels, bieten en lente ui in kleine stukjes. Houd het blad van 1 biet apart en snijd dit iets fijn. Voeg dan de aardappels, bieten, lente ui en het bietenblad toe aan de bouillon. Laat het geheel even goed gaar koken en bak ondertussen de runder soepballetjes iets gaar in een aparte pan. Voeg dan room en mosterd toe aan de soep en pureer het geheel met de staafmixer maar houd de soepballetjes nog even apart. Je kunt eventueel wat extra arrowroot gebruiken om de soep wat beter te binden. Als laatst voeg je de soepballetjes toe. Zet eventueel wat kikkoman saus op tafel om de soep nog verder op smaak te brengen.
Enjoy!