Ingrediënten Aspergesoep:
- 1 liter water
- 1,5kg asperges
- 3 bosui
- 4 gistvrije bouillonblokjes
- 500gr aardappels
- 2 pakjes bio runder- gehaktballetjes
- 200gr bottenbouillon
- handvol bieslook
- paprika/ kerrie/ nootmuskaat naar smaak
- tak van de maggiplant
- sojaroom of kokosroom naar smaak
- soeppan
- steelpan
- extra pan
Kook de asperges op één liter water in 15-20min gaar in de soeppan en voeg de bouillonblokjes en gesneden bosui toe. Houd nadien 1/3 van de asperges apart om later te gebruiken als stukjes voor door de soep. Kook ondertussen in een steelpannetje de soepballetjes gaar in de bottenbouillon en kook de aardappels gaar in een aparte pan. Pureer vervolgens de asperges (met het kookvocht) en de gekookte aardappels met de staafmixer. Snijd de overige asperges in stukjes. Voeg daarna de asperge stukjes en bottenbouillon met gehaktballetjes toe. Roer goed door en voeg bieslook, andere kruiden en eventueel room toe naar smaak. Laat eventueel nog een paar minuten trekken met een takje van de maggiplant.
Eet smakelijk!