recept ananastaart
Dine-Marij

Dine-Marij

Ananastaart

Ingrediënten Ananastaart (6-8 punten):

  • 6 plakken (verse) ananas
  • extra kokosvet om in te vetten
  • 2 el ahornsiroop
  • 125gr speltmeel
  • 1tl wijnsteenbakpoeder
  • 125gr kokosvet
  • 100ml ahornsiroop
  • 4 eieren
  • 3 el kokosmelk

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden en snijd ondertussen de plakken ananas door midden. Vet een dichte taartvorm met een doorsnede van 24cm in met kokosvet. Bestrooi de bodem van de vorm met 2el ahornsiroop en schik hierop de stukken ananas. Doe het speltmeel en bakpoeder in een mengkom. Voeg ahornsiroop, kokosvet en eieren toe en klop met een mixer tot een glad beslag. Voeg als laatste de kokosmelk toe. Verdeel dit beslag voorzichtig over de plakken ananas en schuif de cake in de warme oven. Bak de cake in 30-35 minuten gaar. Maak de randen voorzichtig los van de wand, leg een bord op de vorm en keer de cake in één keer om. Lekker als gebak maar ook als dessert. 

Enjoy!

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Heb je nog vragen?

Vul het formulier in en ik bel je zo spoedig mogelijk terug!

Check ook jouw spambox als het formulier is verzonden!