Ingrediënten Amandel Perentaart (12 personen):
Bodem:
- 10 zachte dadels
- 5 gedroogde pruimen
- 75gr kokosvet
- 125gr havermout of boekweitvlokken
- 1tl kaneel
- snufje zout
- 1 rijpe banaan
Vulling:
- 125gr havermout of boekweitmeel
- 100gr amandelmeel
- 3 rijpe peren
- 8 zachte dadels
- 4 gedroogde pruimen
- sap van 2 sinaasappels (100ml)
- 150ml kokosmelk
- 2tl kaneel
- rasp van 1 citroen
- 1tl vanille extract
- snufje zout
- grof gehakte blanke amandelen ter garnering
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een springvorm met bakpapier. Vet de vorm in met kokosvet. Ontpit de dadels en de pruimen. Doe de ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine of blender en meng tot het een samenhangend mengsel wordt. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm. Schil de peren en snijd ze in dunne plakjes. Leg de plakjes van twee peren op de bodem en bestrooi met kaneel. Bewaar de laatste peer.
Pers twee sinaasappelen uit. Doe het sinaasappelsap, citroenrasp, de melk, vanille, kaneel, zout, dadels en pruimen in de keukenmachine en pureer tot een egaal mengsel. Doe vervolgens de havermout en amandelmeel in een kom en meng door elkaar. Voeg het natte mengsel toe en meng goed door elkaar tot een egaal beslag. Giet het beslag in de springvorm en strijk glad met een spatel. Verdeel de plakjes van de derde peer over het mengsel. Zet de taart op het rooster van de voorverwarmde oven. Bak de taart in ongeveer 45 minuten mooi gaar en bruin. Haal de taart uit de oven en laat afkoelen. Bestrooi de taart met de grof gehakte amandelen. De taart is ook erg lekker als ontbijt.
Enjoy!