zzzzaloe
Dine-Marij

Dine-Marij

Aloe Vera voor darmen & immuunsysteem

Aloe Vera wordt ook wel brandplant genoemd. Aloe vera is een plant met helende gel in zijn bladeren en komt van origine uit Afrika. Meestal zie je aloe vera als toevoeging aan huidproducten. Ook kun je pure aloe vera gel innemen als drank. Er zijn tal van gezondheidsvoordelen aan aloe vera te ontlenen. Aloe vera gel is bij uitstek geschikt voor problemen aan huid en slijmvliezen.

De naam brandplant wordt begrijpelijk wanneer je de werking van aloe vera kent. Aloe vera werkt namelijk verzachtend, verkoelend en vochtinbrengend op de huid. Het bevordert de wondgenezing en breekt dode huidcellen en afgestorven weefsel af. Het is daarom goed in te zetten als ‘eerste hulp’ bij huidproblemen als zonnebrand, jeuk, uitslag, brandwonden, snijwonden, eczeem, psoriasis, gordelroos en allerlei soorten huidontsteking. Aloe vera werkt ook nog eens ontstekingswerend en pijnstillend op de huid. Om al deze redenen word aloe vera veel aan huidproducten toegevoegd.

Aloe vera werkt verzachtend, beschermend en helend op de slijmvliezen. Op deze manier kan aloe vera gel beschadigd of ontstoken slijmvlies herstellen. Door langdurig gebruik van verkeerde voeding of medicatie kan het darmslijmvlies beschadigd raken en gaan ‘lekken’. Dit wordt ook wel ‘leaky gut syndroom’ genoemd. De barrière functie van de darm vermindert en bacteriegroei, schimmelgroei (candida) en ontstekingen kunnen ontstaan. Dit heeft gevolgen voor het immuunsysteem en allergieën. Ook wordt de opname verstoord en kunnen tekorten aan vitaminen of mineralen ontstaan. Je kunt vaker last krijgen van een opgeblazen gevoel, buikpijn of obstipatie. Aloe vera gel is goed in te zetten bij spijsverteringsproblemen zoals maagzweren, gastritis, obstipatie, prikkelbare darm syndroom, dikke darmontsteking en de ziekte van Crohn.

Aloe vera bevat veel voedingsstoffen, vitaminen & mineralen en bevordert de opname hiervan. Zo helpt aloe vera jouw tekorten weer aan te vullen. Tevens bindt het zware metalen en schadelijke stoffen in het lichaam, zodat deze afgevoerd kunnen worden. Deze plant helpt jouw darmstelsel te reinigen en te ontslakken. Dit kan ondersteunend werken bij gewenst gewichtsverlies. Daarnaast ondersteunt aloe vera jouw immuunsysteem en zorgt het voor meer zuurstof in het bloed waardoor je meer energie krijgt.

Al deze factoren dragen bij aan het zelf herstellend vermogen en goede balans van het lichaam. Uiteraard is een gezond voedingspatroon de eerste aanpak bij maag & darmproblemen. Maar soms kan een kuur aloe vera gel een uitkomst bieden om de aangerichte schade te verminderen. Let er bij het gebruik van aloe vera drank op een product met een hoog percentage aloe vera (én pulp) te gebruiken.

Deel dit bericht